Home » DISC Gedragsstijlen

DISC gedragsstijlen

DISC is een uiterst effectieve wijze om met behulp van gedragsstijlen het gedrag van een persoon in een bepaalde omgeving te bepalen. Hierdoor is het een zeer bruikbaar instrument in sollicitatieprocedures. U krijgt als werkgever voldoende informatie over de professionele achtergrond en competenties van een individu. Wanneer u de persoonlijke kant mist, kunt u dankzij de DISC gedragsstijlen kijken hoe iemand in uw organisatie kan gaan passen. Persolog kan u helpen met deze speciaal ontwikkelde methode.

Welke gedragsstijlen?

Het DISC model beschrijft voorkeuren en gedragsstijlen in specifieke omgevingen op de werkvloer. Dit varieert van gedrag gerelateerd aan sturing en autoriteit, maar ook sociale communicatie en assertiviteit. Met het DISC model kunt u een zeer volledig beeld van een individu creëren en dus een weloverwogen keuze maken waar deze het best in uw organisatie past. Ook als coach of trainer kunt u met onze profielen aan de slag. Zij helpen u uw cliënten te coachen of ze bij te staan met hun ontwikkeling.

Contact

Het DISC model plaatst een individu binnen bepaalde gedragsstijlen en voorkeuren. Wilt u meer over dit model te weten komen? Neem dan nu contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@persolog.nl. U kunt ook bellen met 0578 – 712 016 of het contactformulier insturen.

Meer gerelateerde onderwerpen over DISC Gedragsstijlen: Persoonlijkheidstest - Persoonlijkheidsprofiel - Competentieprofielen - DISC - DISC Analyse - Persoonlijkheidstest Online - HRM-instrumenten - Persoonlijkheidsprofielen - DISC Certificering - DISC Gedragsstijlen

persolog® DISC training en certificering

Officiële DISC certificering voor
trainers
coaches
HR-medewerkers